Vorige | Volgende

Graaf Aelbrechtlaan 157 Amstelveen

Bewaar object
Deze woning is aangekocht

Omschrijving

EARL 157 - Dit huis is de perfecte mix van alles waar een goed familiehuis in Amstelveen aan moet voldoen. Tuin op het zuiden, gelegen aan water, recent volledig verbouwd, comfort, luxe, locatie en een hele goede en gezellige sfeer.

Meer ontdekken? Ervaar de volledige woonbeleving op onze BRSM website of download onze MGZN brochure.
* English translation below

Een rondleiding
Begane grond: entree met tochtportaal, hal met toilet, Deur naar de kelder.
Woonkamer aan de voorzijde van het huis met vrij uitzicht over het water. Woonkeuken aan de achterzijde in de nieuw gerealiseerde uitbouw. De keuken is modern uitgevoerd en voorzien van een eiland met barfunctie, inbouwapparatuur zoals een groot gasfornuis en een combi Quooker kraan. In de woonkeuken is er voldoende ruimte voor een grote eettafel om met grote gezelschappen te kunnen dineren en borrelen. Vanuit dit vertrek zijn er openslaande deuren naar de diepe achtertuin op het zuiden.

Eerste verdieping: overloop met toegang tot alle vertrekken. Twee ruime slaapkamers aan de voor- en achterzijde. Voorts een kleinere slaapkamer aan de achterzijde. De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche, wastafelmeubel en toilet. De grote slaapkamer aan de achterzijde heeft toegang tot een balkon gelegen op de uitbouw.

Tweede verdieping: overloop met toegang tot alle vertrekken. Twee slaapkamers met veel hoogte door een open nok. Badkamer voorzien van een ligbad met douchemogelijkheid, wastafel en toilet. Op de overloop is de opstelling van de cv-ketel en zijn er aansluitingen voor de wasmachine en droger. Boven de overloop is er nog een efficiënte bergruimte gecreëerd. Verder zijn er achter diverse knieschotten ook nog opbergmogelijkheden.

Kelder: Vanuit de hal beneden is er toegang tot de kelder welke onder deze hal is gelegen. De kelder heeft voldoende stahoogte en is uitermate geschikt voor opslag van diverse spullen.

De buitenruimte
De achtertuin is gelegen op het zuiden en is ondanks de uitbouw nog steeds ruim 14 meter diep. Door de open ligging van de tuin is er veel zon. In de seizoenen schijnt deze vanaf de ochtend tot laat in de avond in de tuin. Aan de keukenzijde is een ruim terras aangelegd met ruimte voor een grote tuintafel, hier is ook een groot elektrisch zonnescherm over de volle breedte. De stenen schuur is ideaal voor opslag van tuinspullen, fietsen en allerlei andere zaken. In de schuur is tevens een zijraam wat voor natuurlijk daglicht zorgt. Via een achterom is de tuin tevens bereikbaar.

De voortuin is voorzien van straatwerk en diverse borders met vaste planten.

Het gebouw
De woning is gebouwd in 1946, net na de oorlog in het kader van de wederopbouw. Hierdoor is dit huis ten opzichte van andere woningen in de buurt volledig uitgevoerd met betonnen vloeren.
Het voordeel hiervan is dat je daardoor van de bovenverdieping nauwelijks geluid ervaart en het erg solide is. De recente dakopbouw is wel uitgevoerd in hout, maar de balklaag is van beton. Dit geeft deze vloer ook een massieve en solide gevoel.
Door de bouw net na de oorlog zitten er nog veel jaren ‘30 kenmerken in het huis zoals alle originele binnendeuren uit die periode en een afgeronde voordeur.

De omgeving
Het huis ligt aan de oostkant van de Graaf Aelbrechtlaan waardoor het stadhart op circa vijf minuten loopafstand is gelegen. Hier is een zeer divers en ruim winkelaanbod. Tevens is er een groot plein met veel horeca, de schouwburg, bibliotheek en allerlei andere hotspots.

In het oude dorp wat op circa vijf minuten fietsafstand is gelegen is er eveneens vele goede en leuke restaurants te vinden.

Voor ontspanning en natuur is er uiteraard het Amsterdamse bos wat middels de fiets via de Oude Karselaan direct toegankelijk is. Kleinere parken zoals het Broerse Park en de Braak zijn dichterbij te vinden.

Le Fournil: Voor de echte Franse croissant en baguette
Patisserie Prenger: Specialist in taart en banket
Gia Gelato: Voor echt Italiaans IJS!
Gusto World of Pizza: De lekkerste pizza volgens Napolitaans recept
Openluchttheater Elsrijk: Een historisch theater dat sinds 1948 in Park de Ruyschlaan in Elsrijk ligt
Schouwburg Amstelveen: Met twee theaterzalen en een filmzaal een van de grotere regionale theaters van Nederland

De parkeergelegenheid
Parkeren is mogelijk voor de deur via een vergunningenstelsel. Als bewoner krijg je twee parkeervergunningen. Voor bezoek is er de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief via een bezoekersapp te parkeren.
Openbaar vervoer stopt op de Keizer Karelweg. Het busstation van Amstelveen is op loopafstand bereikbaar. Vanuit hier gaan er diverse bussen richting alle benodigde bestemmingen in de buurt zoals een directe verbinding met Schiphol.

De bijzonderheden
• Gebruiksoppervlakte wonen ca. 122 m²
• Tuin gelegen op het zuiden van ca. 77 m²
• Gelegen op eigen grond
• Energielabel B
• Huis volledig verbouwd en uitgebouwd in 2015
• Dakopbouw uit 2017
• Cv-ketel vernieuwd in 2015
• 10 zonnepanelen geïnstalleerd

Wat de bewoners zullen missen
"Wij hebben zo fijn gewoond in deze gezinswoning die rust, ruimte en licht uitademt. Een wijds uitzicht en mooie lichtinval geven de woning een goede vibe. Met een heerlijke tuin op het zuiden zijn wij dan ook bij de eerste zonnestralen gauw te vinden in de achtertuin. Amstelveen zal jullie verbazen en zeker door ons worden gemist."

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

------------------------------------------

The Ultimate family home

This home is the ideal mix of what a family home in Amstelveen should offer. A south-facing garden, by the water, full recent remodel, comfort, luxury, location and a fabulous welcoming ambiance.

A tour
Ground floor: entrance with a foyer, hall with a restroom, door to the cellar.
Living room at the front of the house with an unobstructed view of the water. Kitchen/lounge at the rear in the new extension. The kitchen is modern and features an island with a breakfast bar, built-in appliances such as a large gas range and a combination Quooker tap. The kitchen has plenty of room for a large dining table to seat large groups for dinner and drinks. This room has French doors that open to the long south-facing backyard.

First floor: landing that accesses all rooms. Two spacious bedrooms at the front and rear, and another smaller bedroom at the rear. The bathroom is equipped with a large walk-in shower, a vanity and a toilet. The primary bedroom at the rear opens to the rear balcony that is situated on the roof of the extension.

Second floor: landing that accesses all rooms. Two bedrooms with vaulted ceilings due to the exposed roof ridge. Bathroom with a bathtub/shower, a sink and a toilet. The landing accommodates the central heating unit and the fittings for the laundry station. Efficient storage space has been created above the landing. Further storage is available behind the side panels.

Cellar: The hall leads to the cellar below. The cellar, spanning the floor area equal to the hall above, has sufficient clearance and is ideal for storage.

The outdoor space
The backyard faces south, and despite the extension, it still measures 14 meters long. The garden's positioning ensures ample sun exposure, from morning until late in the evening. There is a terrace off the kitchen that can accommodate a large table. This terrace also has an automatic awning over the full width for shade. The brick shed is perfect for your garden tools and equipment, as well as bicycles and further storage. A side window in the shed allows for natural daylight entry. There is also access to the backyard via a back gate from the alley.

The front garden is paved and features several flowerbeds with shrubs.

The building
The property was built in 1946, just following WWII during the national reconstruction period. Subsequently, this home has concrete flooring throughout.
A benefit is that there is hardly any noise from the upstairs level. The recent roof extension is made of wood, but is set on a concrete beam structure, lending this level the same solid feel.
As the property was built just after the war, it still features many of the details of 1930s homes, including the original interior doors and a curved front door.

The area
The home is on east Graaf Aelbrechtlaan, so that it is approximately a five-minute walk from Amstelveen's Stadshart, which offers a wide range of shops, a large square with cafes, the city theater, library and numerous hotspots.

The historic town center, at approximately five minutes' cycling distance, is also home to many good, welcoming restaurants.

Relax and enjoy nature in nearby Amsterdamse Bos, directly accessible by bike via Oude. Smaller parks, such as Broerse Park and De Braak are even closer to the home.

Le Fournil: For genuine French croissants and baguettes
Patisserie Prenger: Specialized in cakes and patisserie
Gia Gelato: For real Italian ICE CREAM!
Gusto World of Pizza: The best pizza, traditional Neapolitan recipe
Open Air Theater Elsrijk: A historic theater that has been in Park de Ruyschlaan in Elsrijk since 1948
Schouwburg Amstelveen: A theater with two theater halls and a cinema hall - one of the largest regional theaters in The Netherlands

The parking options
Residents can apply for 2 parking permits for on-street parking. Visitors can use a visitor app for parking at a reduced rate.
Public transportation stops on Keizer Karelweg. Amstelveen bus station is within walking distance. From here, there is bus service to all regional destinations as well as direct service to Schiphol.

The specifications
• Usable residential floor area approx. 122 sqm
• South-facing backyard approx. 77 sqm
• Freehold property
• Energy label B
• Home fully remodeled and extended in 2015
• Roof extension from 2017
• New central heating unit fitted in 2015
• 10 solar panels

What the owners will miss
We have lived so happily in this family home that exudes peace, space and light. A wide view and the beautiful light give the house a good vibe. With a lovely south-facing garden, we can be found in the backyard with the first rays of sunshine. Amstelveen will amaze you and certainly be missed by us.

This information was drafted with the utmost care. However, we are not liable for any unintended omission or inaccuracy, etcetera nor any consequences related thereto. All measurements and sizes are indicative only.
The Measurement Code is based on NEN2580 standards. The Measurement Code is intended to ensure a more universal survey method for indicating total net internal area (usable floor area). The Measurement Code cannot fully preclude discrepancies between individual surveys, due to e.g. differences regarding interpretation, rounding and restrictions to conducting measurement surveys.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
In overleg

Bouw

Soort woning
eengezinswoning
Type woning
tussenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1948
In aanbouw
nee

Details

Ligging
aan rustige weg, aan water, in woonwijk
Permanente bewoning
ja

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
122 m²
Oppervlakte overige functies
9 m²
Perceel
180 m²
Inhoud
360 m³

Indeling

Aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Aantal etages
4
Aantal badkamers
2
Badkamervoorzieningen
douche, toilet, wastafel
Keuken type
inbouwapparatuur, open keuken, woonkeuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
volledig geisoleerd
Warmwater installatie
cv ketel

Energielabel

Energielabel
B
Einddatum energielabel
2030-12-30

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Amstelveen H 17941
Oppervlakte
171 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom
Kadastrale aanduiding
Amstelveen H 17940
Oppervlakte
9 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
achtertuin, voortuin
Hoofdtuin type
achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
77 m²
Hoofdtuin achterom
ja
Ligging hoofdtuin
zuid

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
betaald parkeren, parkeervergunningen

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
vrijstaand steen
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Graaf Aelbrechtlaan 157 Amstelveen

naar Graaf Aelbrechtlaan 157 Amstelveen
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object