Vorige | Volgende

Linnaeusparkweg 13-II Amsterdam

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

** ENGLISH VERSION DOWN BELOW **

Dit object heeft een eigen woningwebsite! Hierop kunt u overzichtelijk alle informatie vinden. Interesse? linnaeusparkweg13-2.nl

Zoals het zo vaak gaat op de mooiste plekjes; eigenaren blijven er lang wonen en er komt daardoor niet vaak iets te koop. Dat is ook hier het geval. Dit is een buitenkans om op deze magnifieke plek een woning te kunnen kopen, en niet zomaar eentje.

Het stukje Linnaeusparkweg rond de fontein is zonder twijfel één van de mooiste delen van de Watergraafsmeer. In deze lommerrijke straat, aan het doodlopende gedeelte (dus geen doorgaand verkeer voor de deur) bevindt zich achter een charmante en karakteristieke gevel dit buitengewoon mooie, driedubbele bovenhuis van maar liefst 201 m2.

Deze bovenwoning is in 2017/2018 onder architectuur volledig gerenoveerd met uitsluitend de beste materialen en met veel oog voor detail. Met de bedoeling er lang te wonen zijn kosten noch moeite hier gespaard. Wat nog speciaal de aandacht verdient; deze woning is gelegen op eigen grond en er is vrij zicht aan de voorzijde doordat het lage koetshuis tegenover ligt.

Dit herenhuis uit 1905 is van binnen volledig nieuw; een moderne en-suite woonkamer met keuken en prachtige hoogte, voor en achter een balkon, een slaapvleugel met twee badkamers en drie slaapkamers waarvan één de prachtige master met derde balkon, een gastenverblijf met keuken en badkamer en een riant, zonnig dakterras met prachtig vergezicht over de stad. Ook zijn daken, kozijnen met beglazing en geveldelen vernieuwd.

Er zijn zoveel details te vermelden, eigenlijk moet u gewoon komen kijken om het te kunnen zien.

INDELING
Bel-etage:
Statig bordes, overdekte eigen entree, trap naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping:
Hal, zeer ruim gastentoilet met wastafelmeubel en marmer-look afwerking. Indrukwekkende, brede en-suite woonkamer met prachtige hoogte. De moderne keuken, met openslaande deuren naar het riante balkon, bevindt zich aan de voorzijde. Deze is tijdens de verbouwing volledig opengemaakt (stalen frame) en voorzien van een kookeiland. Ze is uitgerust met twee combi-ovens, koelkast, vriezer, brede inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, vaatwasser, allen van Siemens.

Het en-suite gedeelte is voorzien van hoge, stalen deuren en plafondhoge kasten. De zitkamer aan de achterzijde is voorzien van een handgemaakte, moderne elektrische haard (ter overname, gemaakt in 2020) en heeft een heerlijk balkon over de volledige breedte van de woonkamer. Aan de achterzijde is er nog een open werkkamer, zeer praktisch en toch privé.

Derde verdieping:
Overloop, toilet met fontein, waskamer met aansluiting voor de wasmachine en droger en handig afvoerputje in de vloer, bergkast met aansluiting voor de combiketel. Twee ruime kinderkamers aan de voorzijde met eigen badkamer voorzien van inloopdouche met rainshower en afspoeldouche. Masterbedroom met houten achterwand voorzien van extra kastruimte en verlichting, grote, separate inloopkast, eigen balkon en riante badkamer voorzien van grote whirlpool, inloopdouche met dubbele rainshower en afspoeldouche, dubbel wastafelmeubel en toilet. Alle sanitair is van Villeroy & Boch en de wanden zijn afgewerkt met grote marmerlook tegels. Door een hydrofoorpomp kan er ook tegelijkertijd kan er ook tegelijkertijd worden gedoucht.

Vierde verdieping:
Overloop, toegangsdeur naar het terras, grote, fraai afgewerkte studiokamer met daklichten en inbouwverlichting. Handige bergruimte achter het hoekschot (over de hele breedte). Keuken voorzien van alle gemakken waaronder vaatwasser, koelkast, inductie kookplaat en afzuigkap. De gevel kan als een harmonica worden opengeschoven en geeft toegang tot het riante dakterras met prachtige vergezichten over de stad. Er is water en elektra aanwezig, evenals een groot zonnescherm- en screen. Aan de achterzijde bevindt zich de badkamer voorzien van daglicht en inloopdouche met rainshower en afspoeldouche, wastafel en toilet.

ALGEMEEN
- Woonoppervlakte 201 m2, inhoud 719 m3 (conform meetinstructie);
- gebouwd omstreeks 1905, volledig verbouwd 2017/2018;
- gelegen op eigen grond!;
- volledig voorzien van dubbele HR++ beglazing in houten kozijnen (2017);
- verwarming en warm water middels moderne combiketel (2017);
- elektrische installatie bestaande uit voldoende groepen met aardlekschakelaar;
- kadastraal bekend gemeente Watergraafsmeer, sectie B, complexaanduiding 4169, appartementsindex 2;
- definitief energielabel B;
- oplevering in overleg.

VERENIGING VAN EIGENAARS
- Actieve Vereniging van Eigenaars ‘’Linnaeusparkweg 13’’ te Amsterdam bestaande uit twee appartementsrechten;
- oprichting: 5 mei 1998;
- 2/5e aandeel in gemeenschap;
- de administratie wordt in eigen beheer gevoerd;
- de maandelijkse VvE-bijdrage bedraagt € 95,--;
- in de zomer van 2022 wordt de voorzijde van het pand geschilderd;
- opstalverzekering afgesloten door de VvE met voldoende dekking.

LIGGING
De Watergraafsmeer (“Watergraftsmeer” graft = gracht) is ontstaan in 1629 na drooglegging van het Diemermeer. In de 17e en 18e eeuw bouwden veel welgestelde Amsterdammers buitenplaatsen in de Watergraafsmeer, waarvan de villa Frankendael nog is overgebleven. De Watergraafsmeer is uitgegroeid tot een zeer geliefde woonwijk vanwege fraaie architectuur, centrale ligging, brede lanen en een kindvriendelijke omgeving. Ruim en groen wonen en toch op 10 minuten fietsafstand van het centrum van Amsterdam.

Bijna alle denkbare voorzieningen liggen onder handbereik, zoals bijvoorbeeld verschillende (basis)scholen, parken en sportfaciliteiten. Leuke cafés en restaurants zijn in de omgeving in ruime mate aanwezig. Verder is er op loopafstand een breed scala aan winkels op het Christiaan Huygensplein, het recent geopende winkelcentrum Oostpoort en de winkelstraten Linnaeusstraat/Middenweg. Het groene karakter van de wijk kenmerkt zich onder meer door een grote variëteit aan sportfaciliteiten waaronder een zwembad, ijsbaan, sportvelden en parken als het Flevopark en Park Frankendael. Ruimte op straat en groen wonen maar toch de gezelligheid en alle gemakken van de stad, dat zijn enkele redenen waarom de Watergraafsmeer is uitgegroeid tot een geliefde woonwijk waar het comfortabel wonen is. Uitstekend bereikbaar met zowel eigen (Ring A-10) als openbaar vervoer. Centraal gelegen te midden van maar liefst drie NS stations te weten Amstelstation, Muiderpoortstation en het nieuwe NS Station Amsterdam Sciencepark. Tevens zijn er diverse tram- (waaronder lijn 19 van en naar het centrum) en busverbindingen.

BIJZONDERHEDEN
- Gelegen op eigen grond;
- fantastische ligging;
- in 2018 dak volledig vernieuwd;
- gevels deels vernieuwd;
- met veel gevoel verbouwd waarbij zonder concessie steeds gekozen voor de beste oplossing;
- alle sanitair van Villeroy & Boch;
- alle inbouwdouches van Hansgrohe;
- hang- en sluitwerk van Weijntjes;
- alles gestuukt en voorzien van inbouwverlichting;
- hydrofoorpomp voor extra waterdruk;
- gehele woning voorzien van vloerverwarming, waarbij ruimtes apart te reguleren zijn;
- heerlijk dakterras, voorzien van water en elektra en zonnescherm en scherm;
- dakterras en balkons voorzien van hardhouten buitenvloer en stalen omheining;
- volledig gastenverblijf;
- alle ramen zijn draai-/kiep en voorzien van luxe raambekleding, welke ter overname zijn (luxaflex);
- bekijk de eigen woningwebsite van deze woning op linnaeusparkweg13-2.nl

** ENGLISH VERSION **

This property has its own website! Here you can find all information clearly. Interested? linnaeusparkweg13-2.nl

As it often happens in the most beautiful places; owners continue to live there for a long time and as a result, things are not often for sale. That is also the case here. This is a great opportunity to buy a home in this magnificent place, and not just any one.

The piece of Linnaeusparkweg around the fountain is without a doubt one of the most beautiful parts of the Watergraafsmeer. In this leafy street, at the dead end (so no through traffic in front of the door), behind a charming and characteristic facade, you will find this extraordinarily beautiful, triple upper house of no less than 201 m2.

This upstairs apartment was completely renovated under architecture in 2017/2018 using only the best materials and with great attention to detail. No expense has been spared here with the intention of living there for a long time. What deserves special attention; this house is located on private land and there is an unobstructed view at the front because the low coach house is opposite.

This 1905 mansion is completely new inside; a modern en-suite living room with kitchen and a beautiful height, front and rear balconies, a bedroom wing with two bathrooms and three bedrooms, one of which is the beautiful master with third balcony, a guest apartment with kitchen and bathroom and a spacious, sunny roof terrace with beautiful views over the city. Roofs, window frames with glazing and facade parts have also been renewed.

There are so many details to mention, you just have to come and see it.

LAYOUT
Bel-floor:
Stately landing, covered private entrance, stairs to the second floor.

Second floor:
Hall, very spacious guest toilet with washbasin furniture and marble-look finish. Impressive, wide en-suite living room with beautiful height. The modern kitchen, with patio doors to the spacious balcony, is located at the front. This was completely opened during the renovation (steel frame) and equipped with a cooking island. It is equipped with two combi ovens, refrigerator, freezer, wide induction hob with integrated extractor, dishwasher, all from Siemens.

The en-suite part has high steel doors and ceiling-high cupboards. The sitting room at the rear has a handmade, modern electric fireplace (for acquisition, made in 2020) and has a lovely balcony over the full width of the living room. At the rear there is another open office, very practical and yet private.

Third floor:
Landing, toilet with fountain, laundry room with connection for the washing machine and dryer and handy floor drain, storage cupboard with connection for the combi boiler. Two spacious children's rooms at the front with private bathroom with walk-in shower with rain shower and rinse shower. Master bedroom with wooden back wall with extra cupboard space and lighting, large, separate walk-in closet, private balcony and spacious bathroom with large whirlpool, walk-in shower with double rain shower and rinse shower, double washbasin and toilet. All sanitary facilities are from Villeroy & Boch and the walls are finished with large marble-look tiles. A pressurized pump can also be used to shower at the same time.

Fourth floor:
Landing, access door to the terrace, large, beautifully finished studio room with skylights and recessed lighting. Handy storage space behind the corner bulkhead (over the entire width). Kitchen with all amenities including dishwasher, refrigerator, induction hob and extractor. The facade can be slid open like a harmonica and gives access to the spacious roof terrace with beautiful views over the city. There is water and electricity available, as well as a large awning and screen. At the rear is the bathroom with daylight and walk-in shower with rain shower and rinse shower, sink and toilet.

GENERAL
- Living area 201 m2, volume 719 m3 (in accordance with measurement instructions);
- built around 1905, completely renovated in 2017/2018;
- located on private land!;
- fully equipped with HR++ double glazing in wooden frames (2017);
- heating and hot water through a modern combi boiler (2017);
- electrical installation consisting of sufficient groups with earth leakage circuit breaker;
- known at the Land Registry’s office as municipality Watergraafsmeer, section B, complex designation 4169, apartment index 2;
- definitive energy label B;
- transfer in consultation.

ASSOCIATION OF OWNERS
- Active 'association of owners Linnaeusparkweg 13’ in Amsterdam consisting of two apartment rights;
- incorporation: May 5, 1998;
- 2/5th share in community;
- the administration is conducted in-house;
- the monthly VvE contribution is € 95,--;
- the front of the building will be painted in the summer of 2022;
- home insurance taken out by the VvE with sufficient cover.

LOCATION
The Watergraafsmeer ("Watergraftsmeer" graft = canal) was created in 1629 after the Diemermeer was drained. In the 17th and 18th centuries, many wealthy Amsterdammers built country estates in the Watergraafsmeer, of which the Frankendael villa still remains. De Watergraafsmeer has become a very popular residential area because of its beautiful architecture, central location, wide avenues and a child-friendly environment. Spacious and green living and yet 10 minutes by bike from the center of Amsterdam.

Almost all conceivable facilities are within reach, such as various (primary) schools, parks and sports facilities. Nice cafes and restaurants are widely available in the area. There is also a wide range of shops within walking distance on Christiaan Huygensplein, the recently opened Oostpoort shopping center and the Linnaeusstraat/Middenweg shopping streets. The green character of the district is characterized, among other things, by a wide variety of sports facilities, including a swimming pool, ice rink, sports fields and parks such as Flevopark and Park Frankendael. Space on the street and green living, but still the cosiness and all the conveniences of the city, these are some of the reasons why the Watergraafsmeer has become a popular residential area where it is comfortable to live. Easily accessible by both private (Ring A-10) and public transport. Centrally located in the middle of no fewer than three NS stations, namely Amstelstation, Muiderpoortstation and the new NS Station Amsterdam Sciencepark. There are also various tram (including line 19 to and from the center) and bus connections.

PARTICULARITIES
- Located on private land;
- fantastic location;
- roof completely renewed in 2018;
- facades partly renewed;
- renovated with great feeling, always opting for the best solution without concessions;
- all Villeroy & Boch sanitary ware;
- all Hansgrohe concealed showers;
- Weijntjes hinges and locks;
- everything plastered and equipped with recessed lighting;
- booster pump for extra water pressure;
- entire house with underfloor heating, where rooms can be regulated separately;
- lovely roof terrace, with water and electricity and sunshade and screen;
- roof terrace and balconies with hardwood outdoor floor and steel fence;
- complete guest house;
- all windows are turn/tilt and equipped with luxury window coverings, which are available for purchase (luxaflex);
- view the own website of this house linnaeusparkweg13-2.nl
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
bovenwoning
Type woning
bovenwoning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1905
In aanbouw
nee
Bouwjaartoelichting
Volledig gerenoveerd in 2017/2018

Details

Voorzieningen
buitenzonwering, dakraam, mechanische ventilatie, schuifpui, tv kabel
Ligging
aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
201 m²
Inhoud
719 m³

Indeling

Aantal kamers
6
Aantal slaapkamers
4
Aantal woonlagen
3
Aantal etages
3
Aantal badkamers
3
Badkamervoorzieningen
inloopdouche, toilet, wastafel, wastafelmeubel
Keuken type
open keuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
dakisolatie, hr glas, muurisolatie
Soort verwarming
cv ketel, open haard, vloerverwarming geheel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2017
Ketel type
Nefit
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Energielabel

Energielabel
B
Einddatum energielabel
2029-01-21

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Watergraafsmeer B 4169
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
geen tuin
Hoofdtuin achterom
nee

Garage

Garagesoorten
geen garage

Parkeergelegenheid

Faciliteit
betaald parkeren, openbaar parkeren, parkeervergunningen

VVE informatie

Appartement bijdrage
95
Periodieke bijdrage
ja
Reservefonds
ja
Vergadering
ja
Onderhoudsverwachting
nee
Opstalverzekering
ja
Inschrijving KvK
ja
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Linnaeusparkweg 13-II Amsterdam

naar Linnaeusparkweg 13-II Amsterdam
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object