Vorige | Volgende

Pieter Cornelisz. Hooftstraat 174 AMSTERDAM

Bewaar object
Deze woning is aangekocht

Omschrijving

Wonen aan het park- PC HOOFTSTRAAT 170-176

Nieuwbouwcomplex bestaande uit vier ruime, lichte casco appartementen met uitzonderlijke buitenruimtes, ontworpen door architect Marc Prosman en in schets ingedeeld door interior designer Eric Kuster. En dat allemaal op het stille gedeelte van de P.C. Hooftstraat. Een van de mooiste stukjes van de mooiste buurt van Amsterdam, direct aan het Vondelpark. Een plek van serene rust en veel privacy, voorzien van alle gemakken, zoals een lift en een eigen parking in het naast gelegen complex.

P.C. Hooftstraat is een van de meest gewilde straten van Amsterdam. Dat is niet voor niets. Deze straat biedt het beste van twee werelden. Rust en ruimte in het hart van de omgeving met internationale grandeur en exclusieve winkels, het prestigieuze Conservatorium Hotel, het wereldberoemde Rijksmuseum, het prachtige verbouwde Stedelijk Museum en het indrukwekkende Concertgebouw.

Alle voorzieningen die u maar kunt bedenken, liggen op loopafstand. Natuurlijk winkels waar u terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen, maar ook een groot aantal speciaalzaken, boetieks en flagstores van de vooraanstaande internationale merken. En ook wat betreft horeca kunt u in Oud-Zuid alle kanten op: u kunt lunchen in een van de vele restaurants, een terrasje pikken bij een van de cafés op de Willemsparkweg en koffie drinken in het Vondelpark.

Timeless architecture by Marc Prosman
Voor deze appartementen heeft architect Marc Prosman een modern ontwerp gemaakt dat is gestoeld op klassieke principes en verhoudingen. Ook duurzaamheid speelt een belangrijke rol bij het ontwerp. Niet alleen wat betreft milieubesparende oplossingen, slim gebruik van energie en isolatie, maar ook als het gaat om materialen, constructie en esthetiek. Deze kunnen de tand des tijd moeiteloos doorstaan.

Interieur inspiratie by Eric Kuster
Deze unieke woningen bieden enorm veel inrichtsmogelijkheden, de wereldberoemde designer Eric Kuster geeft op de volgende pagina’s zijn visie. Eric Kuster houdt niet van trends, ieder design dat hij maakt is dan ook tijdloos. Een aanpak die zijn vruchten afwerpt. Hij is een van de meest vooraanstaande designers van dit moment en heeft een inerieur van een groot aantal toonaangevende horecazaken, winkels en prive residenties in binnen- en buitenland op zijn naam staan. De rode draad in de designs van Eric is de combinatie van luxe en comfort met een flinke dosis glamour. Dat geldt ook voor het design van deze woningen, dat Eric samen met de nieuwe bewoners kan perfectioneren.

Historie
De P.C. Hooftstraat is gebouwd in de jaren “60/70 van de negentiende eeuw. Een aantal welgestelde Amsterdammers nam het initaitief tot de ontwikkeling van een stadspark. Om de aanleg van dit park (Vondelpark) te financieren werd er rondom het park een aantal straten aangelegd. Een van deze straten werd vernoemd naar toneelschrijver, dichter, historicus en zoon van een oud-burgemeester van Amsterdam: Pieter Corneliszoon Hooft. Ongeveer twintig jaar na de aanleg van de straat verschenen de eerste winkels. Aan het einde van de vorige eeuw ontwikkelde de straat zich tot de exclusieve straat die deze nu is.

PC HOOFTSTRAAT 174
De lift opent direct in het vrij indeelbare appartement. Het terras ligt in het verlengde van de vloer van de woning. Dit is het nieuwe wonen: vanuit de keuken of de woonkamer kunt u direct het terras oplopen met schitterend uitzicht over het Vondelpark. De vele ramen aan de voorzijde maken dat het ook die kant van het appartement light en levendig is.

Technische omschrijving woningen PC Hooftstraat 170 – 176 Amsterdam:

- De appartementen worden casco opgeleverd. Voorwaarde bouwbesluit 2012.
- Lift met entree naar elke verdieping.
- Toegangscontrole en bewaking.
- Waterdrukverhogingsunit (hydrofoor) voor de bovenste woning.
- Energie Prestatie Norm (EPN) zoals gesteld in het bouwbesluit 2012.
- Inbraak veiligheid uitgevoerd conform SKG*** en PKVW klasse 2.
- Mogelijkheid voor het aanleggen van vloerverwarming en verdere installatievoorzieningen.
- Video/intercom systeem met beltableau.
- Aansluitpunten voor: spraak/datacommunicatie, CAI, video/intercom en beveiliging.
- Project notaris Lubbers en Dijk notarissen.

OPTIE TOT HET KOPEN VAN EEN PARKEERPLAATS IN HET NAAST LIGGENDE COMPLEX.

Prijzen zijn exclusief parkeerplaats ter waarde van € 175.000,- kosten koper. De parkeerplaatsen zijn gelegen erfpachtgrond.

- Index parkeerplaats nr 75: gelegen op erfpacht van € 431,49 pj en service kosten van € 71,50 p/m.
- Index parkeerplaats nr 76: gelegen op erfpacht van € 431,49 pj en service kosten van € 71,50 p/m.
- Index parkeerplaats nr 80: gelegen op erfpacht afgekocht tot 15-08-2039 en service kosten van € 71,50 p/m.


Voor de klimaatbehandeling van de appartementen is rekening gehouden met een hoof rendement vloerverwarming, en mechanische ventilatie met warmte terugwinning (WTW). Tevens is er rekening gehouden met de mogelijkheid om de mechanische ventilatie met warmte terugwinning (WTW) aan te sluiten op het verwarming systeem en/of het gemeenschappelijke systeem van gesloten bodemlussen. Hierdoor kan het ventilatiesysteem worden gebruikt voor (snelle) opwarming en afkoeling van de woning.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
tussenverdieping
Type woning
appartement/flat
Soort bouw
Nieuwbouw
Bouwjaar
2016
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
lift
Ligging
aan park, aan rustige weg
Open portiek
nee
Permanente bewoning
ja
Recreatiewoning
nee
Daktype
plat dak
Dakmateriaal
bitumineuze dakbedekking

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
152 m²
Inhoud
510 m³

Indeling

Aantal kamers
1
Aantal woonlagen
1

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
dakisolatie, muurisolatie, dubbel glas

Buitenruimte

Tuintype(n)
zonneterras
Totale oppervlakte
17 m²

Garage

Capaciteit
1
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Pieter Cornelisz. Hooftstraat 174 AMSTERDAM

naar Pieter Cornelisz. Hooftstraat 174 AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object